1/14/2013

Polévka z dýně Hokkaido

Tato dýně Hokkaido roste v Japonsku na ostrově Hokkaido sopečného původu. Je mnohem menší než dýně, které se obvykle pěstují u nás. Váží asi 0,7 až 2,5 kg. Obsahuje řadu minerálů, betakaroten, B1, B2, B3 a draslík.         

                                                                                       
                       
















          
INGREDIENCE
   
Slunečnicová semínka
Muškátový oříšek
Dýně Hokkaido
Čerstvá rajčata
Celozrnný chléb
Olivový olej
Pepř, sůl
Bazalka
Skořice
Česnek
Cibule

      
POSTUP
       
Dýni Hokkaido rozkrájíme na větší kusy. Vydlabeme semínka. Kousky dýně pokapeme olivovým olejem. Dáme rozpéct do trouby zhruba na půl hodiny na 200 stupňů. Poté, až se dýně rozpeče, vydlabeme dužinu. Nakrájíme červenou cibuli nadrobno a opražíme dozlatova na olivovém oleji. Rozetřeme stroužek česneku, pokrájíme 3-4 rajčata a přidáme k cibuli. Pak zalijeme půllitrem zeleninového bio vývaru a přidáme dužinu z dýně. Necháme 15 minut vařit. Poté propasírujeme a dochutíme solí, pepřem, skořicí, muškátovým oříškem a bazalkou. Můžeme dosladit třtinovým cukrem. Podáváme s opečenými kousky chleba a opraženou cibulí.


Žádné komentáře:

Okomentovat