7/05/2013

CELOZRNNÁ RÝŽE A KUŘE NA KARI S KOKOSOVÝM MLÉKEM





Je tu léto a já už mám konečně volno, i přestože chodím do práce. Jako první recept přidávám kuře 
s kokosovým mlékem. Kokosové mléko je jedna z mnoho novinek, se kterými Vás chci seznámit. Již po první lžíci jsem kokosovému mléku podlehla. Kokos miluji sypu si ho do jáhlových kaší, jogurtu, pudinku a nebo na vafle. Kokosové mléko nemá vcelku nic podobného s kravský mlékem, jelikož má velice hustou konzistenci, přirovnala bych ho asi k ušlehané neslazené smetaně s příchutí kokosu. 
K dostání je v plechovkách. Užít se dá do sladkých i slaných pokrmů. Velice se hodí do asijských pokrmů a je skvělou náhražkou tučné smetany. 

















          
INGREDIENCE PRO 2-3 OSOBY
   
2 kuřecí prsa
2 jablka
1 cibule
1 plechovka kokosového mléka
50 g nasekaných mandlí
Kari
Sůl, pepř
Celozrnná rýže
Olivový olej


POSTUP
       
Nejprve musíme dát vařit rýži, jelikož celozrnná rýže se vaří půl hodiny. Na suché pánvi opražíme nasekané mandle. Cibuli nakrájíme nadrobno a opražíme jí na olivovém oleji, pak přidáme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kousky, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme a poté zalijeme kokosovým mlékem, přidáme kari a počkáme až mléko zhoustne a vytvoří omáčku. Nakonec přidáme nakrájená jablka. Podáváme s rýží, posypané  mandlemi.


Žádné komentáře:

Okomentovat