8/05/2013

CELOZRNNÁ CIABATTA A KAROTKOVÝ KRÉM

Je léto a já se nemusím věnovat škole a proto se snažím po práci využít čas aktivně. Fotografuji, peču, vařím a mimo jiné předěláváme byt. Nedávno jsem překonala další výzvu a začala s pečením domácího pečiva. Přes veškeré obavy z neznámého jsem zjistila, že je to jednoduché a výsledek je velice chutný.





          
INGREDIENCE NA CIABATTU (1 ks velké nebo 2 ks menší)
   
300 g celozrnné žitné mouky
200 g pšeničné mouky
1 balíček sušeného droždí
2 lžičky himalájské soli 
1 lžička oregana
300 ml až 350 ml vody
dle chuti sušené rajčata, olivy, semínka či ořechy


POSTUP

V míse smícháme mouky, droždí, sůl, oregano, vodu a zpracuje těsto. Podle potřeby přidáme mouku či vodu. Nakonec přidáme olivy a sušená rajčata, můžete použít i semínka nebo ořechy. Těsto necháme hodinu kynout přikryté utěrkou na teplém místě. Poté vytvarujeme ciabattu a ještě necháme 20 minut kynout. Nakonec pečeme asi 45 minut.


INGREDIENCE NA KAROTKOVÝ KRÉM
   
7 ks mrkví
200 ml kokosového mléka
1 ks cibule
 700 ml zeleninového vývaru
kari
olivový olej


POSTUP

V hrnci opečeme na olivovém oleji nakrájenou cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kousky a zalijeme vývarem. Necháme vařit dokud mrkev nezměkne. Poté mrkev rozmixujeme a přidáme kokosové mléko a kari.


       

4 komentáře:

  1. mňam to vypadá výborně a přitom zdravě!:) asi vyzkouším!♥

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak to i my předěláváme byt a musím říct, že to není tedy úplně sranda, jak jsme si původně mysleli, ale to k tomu asi holt už patří no... Co bylo ale docela dost sranda bylo to, že kdybychom věděli už dopředu, že si na takové věci můžeme a vlastně bychom měli, si povolat nějakou firmu , tak to uděláme hned a vůbec neotálíme :)

    OdpovědětVymazat