10/15/2013

VOLIÉRA No. 1. Oděvní silueta v současné české módní tvorbě


Od 27. září 2013 až do 18. května probíhá v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Brně výstava Voliéra No. 1. s podtitulkem Oděvní silueta v současné české módní tvorbě. Jedná se o ojedinělý projekt, který představuje české módní designéry. Název vyplynul z inspirace ptačí voliérou. Vystavené modely vznikly na společném workshopu s tématem silueta a záměrně byly modely vytvořeny pro galerijní prostor, tak nebyli designéři omezeni na nositelnost, funkčnost atd. Na výstavě jsou k vidění začínající čeští designéři oděvní tvorby – Hana Frišonsová, Martin Havel, Zdeňka Imreczeová, Pavel Ivanič, Jindra Jansová, Petr Kafka, Ivana Kaňovská, Libor Komosný, Lucie Králová, Zuzana Kubíčková, Antonín Šimon, Lenka Štěpánková, Viktorie Vittori, Hana Zárubová a další.

K této výstavě jsem zvolila ležérní outfit (kalhoty H&M, mikyna C&A, brýle Gate, oxforky Baťa) Zaujala Vás výstava? Co si myslíte o koncepci výstavy-návrh módy pro galerii? Co si myslíte o mém outfitu? 





5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. díky, ale jediné, co nosím, obvykle nosím legíny nebo sukně..;)

      Vymazat
  2. Tady ti to moc sluší, líbí se mi oblečení i zvlněné vlasy. A taky to, jak v článcích kombinuješ umění a módu. Hned je to příjemná změna oproti všem fashion blogům, které znám.
    p.s. moc děkuji za tvůj komentář :)

    OdpovědětVymazat