1/16/2014

BISTRO FRANZ

       V nedávné době jsem navštívila Bistro Franz, již před návštěvou jsem si prostudovala jejich web a poté s velkým očekáváním jsem vyrazila. Už sama budova, kde sídlí bistro Vás upoutá svojí žlutou barvou se secesním květinovým dekorem.
       V bistra se najednou ocitnete v příjemném interiéru, kam si lidé zajdou rádi na rychlý oběd při práci a nebo na domácí limonádu, u které se začtou do oblíbené knihy. Zaposlouchala jsem se do hluboké myšlenky tohoto projektu a celistvé propojenosti vizuálního stylu, architektury a samozřejmě i jídla. 
Koncept tohoto bistra je téměř ojedinělý v ČR. Většinu surovin berou pouze od místních dodavatelů. Menu sestavují dle aktuální nabídky a sezony. Ještě nedávno bych nevěřila, že může takovýto gastro podnik v Čechách fungovat a on je dokonce populární, již v 11 hodin byl plně obsazen.
       Chtěla bych zdůraznit respektování secesní budovy od Františka Pavlů. Už název Bistro Franz na něj odkazuje. V interiéru použili teplé odstíny barev z fasády, k tomu ještě na stropu můžete vidět původní výmalbu, kterou odkryli. Já, jelikož jsem vizuální styl studovala, jsem byla fascinovaná. Jsem ráda, že už se konečně najdou Češi, kteří dělají věci poctivě, s láskou a ví, co chtějí.
       Nejdůležitější je samozřejmě, jak vaří. Jako první jsem ochutnala rajskou polévku s pestem. Rajskou polévku dělám doma často, přítel ji má oblíbenou, ale tahle byla jiná, dokonale vyvážená a jemná. Pesto krásně zvýraznilo chuť. Po rajské polévce jsem se těšila na hlavní chod, což byl kuřecí špíz s fazolkami, což mi také chutnalo. V bistru jsem rozhodně nebyla naposledy, příště musím ochutnat jejich dezerty!

Byli jste už v Bistru Franz? Jíte rádi kvalitní jídlo?













5 komentářů:

  1. Vyzerá to tam úžasne, hneď by som si dala makaronky ♥ :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, vypadá to skvěle, i to jídlo! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, tyto lahůdky voní až sem!! :) vypadají vážně krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Looks like a wonderful place,
    yummy food!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  5. To bych si nechala líbit, takové dobroty.

    OdpovědětVymazat