1/24/2013

Carpaccio z červené řepy se sladkochilli přelivek, kozím sýrem a řeřichou, domácí hranolky s pikantním dresinkem a salát polníček s limetkovou zálivkou :))))


Řepa je ideální zimní zeleninou. Letos jsem se s ní velmi spřátelila.
























          
INGREDIENCE
   
Řepa
Brambory
Polníček
Limetka
Olivový olej
Brambory
Slunečnicový olej
Sůl, pepř
Majonéza
Kečup
Chilli
Agáve sirup, javorový sirup, popř. med
Vinný ocet
Krémový kozí sýr
Řeřicha
Grilovací koření
Chilli omáčka



POSTUP
       
Nejprve dáme řepu péct asi na hodinu na 180 stupňů v alobalu, asi po 45 minutách jí vybalíme. Naše se vzpouzela, takže jsem jí pekla hodinu a půl. Mezitím si připravíme salát, hranolky, dresink a přeliv. Polníček očistíme 
a zakápneme limetkou, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na salát jsem zvolila velmi jednoduchou zálivku a lehce kyselou, jelikož řepa bude mít sladký přeliv. Dresink k hranolkám je také jednoduchý, smícháme kečup, majonézu a chilli. Můžeme dopepřit a dosolit. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Hranolky dáme na 5 minut vařit. Poté je potřeba, aby z nich pořádně okapala voda. Smažíme poté, co řepu dopečeme. Smažení trvá asi 
3 minuty ve 180 stupních. Po smažení obalíme v grilovacím koření a osolíme. Přeliv připravíme z olivového oleje, agáve sirupu, limetku, vinného octa, chilli omáčky, soli a pepře. Řepy po upečení nakrájíme na plátky. Podáváme řepu 
s přelivem a kozím sýrem a řeřichou a jako přílohu salát, hranolky a dresink.


Žádné komentáře:

Okomentovat