1/29/2013

PANNA COTTA



Panna cotta, česky vařená smetana, je italský dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastně smetana svařená se želatinou, mlékem a cukrem. Horký krém se pak vlije do formiček, nechá ztuhnout a podává se s lesními plody, karamelem a s čokoládovou či ovocnou polevou. Podobné dezerty jsou známé i v Řecku a ve Francii.














          
INGREDIENCE
   
2 plátky želatiny
200 ml 30% smetany ke šlehání
200 ml plnotučného mléka
80 g cukru
1 sáček dortového želé
Rostlinný olej na vytření
200 g malin


POSTUP
       
Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň šest hodin vychladit a ztuhnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat