1/23/2013

Wafle s javorovým sirupem, smetanou a horkými malinami



Naše oblíbená víkendová snídaně, když si užíváme od rána.


Malina je plod ostružiníku maliníku. Je složena z drobných kuliček - peckovic, červené barvy. Obsažené barvivo patří mezi nejsilnější antioxidanty. Čím sytější a tmavší barvu maliny mají, tím je koncentrace tohoto barviva vyšší.







          
INGREDIENCE
   
2 hrnečky zakysané smetany
2 hrnečky žitné hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
Mražené maliny
Javorový sirup
1 vanilkový cukr
Smetana ke šlehání
Kousek másla
2 vejce
Olej, sůl


POSTUP
       
Smícháme zakysanou smetanu, mouky, kypřicí prášek, špetku soli, vejce a vanilkový cukr. Těsto by mělo být tekuté, a proto, v případě potřeby, můžeme rozředit trochou mléka. Vaflovou formu vymažeme olejem, nalijeme těsto a můžeme péct. Ušleháme smetanu a na pánvi rozvaříme maliny s kouskem másla. Vafle podáváme teplé se smetanou, javorovým sirupem a malinami.


Žádné komentáře:

Okomentovat