1/02/2013

ZAPEČENÁ HRUŠKA



Nedávno jsem si pořídila tyto malé mističky právě kvůli zapékání hrušky. Pekla jsem 2 varianty pro mne s hermelínem a pro Honzíka s lososem a mozzarellou. Honza nemusí moc hermelín a já osobně lososa a ani jinou rybu nesním, i kdyby...







          
INGREDIENCE, VARIANTA PRO MNE
   
Půlka hermelínu (4 plátky)
Polovina hruška
Kousek čerstvého rozmarýnu
Plátek citronu
Sůl, pepř
2 párátka
Olivový olej
      
POSTUP
       
Hermelín nakrájíme na plátky. Polovinu hrušky rozdělíme, vzniknou nám dvě čtvrtiny. Vezmeme párátko a napíchneme sýr, hrušku, sýr. To samé uděláme s druhým párátkem. Vložíme do zapékací mističky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a troškou olivového oleje, poté vložíme do mističky citron a smítko rozmarýnu a můžeme dát péct asi na 180 stupňů 5-10 minut.
            
INGREDIENCE, VARIANTA PRO HONZU
      
Půlka mozzarelly (4 plátky)
Polovina hrušky
Slabé plátky lososa
Kousek čerstvého rozmarýnu
Plátek citronu
Sůl, pepř
2 párátka
Olivový olej
      
POSTUP
           
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Polovinu hrušky rozdělíme, vzniknou nám dvě čtvrtiny. Vezmeme párátko a napíchneme plátek lososa, sýr, hrušku, lososa, sýr. To samé uděláme s druhým párátkem. Vložíme do zapékací mističky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou a troškou olivového oleje, poté vložíme do mističky citron a smítko rozmarýnu a můžeme dát péct asi na 180 stupňů 5-10 minut.
        
INGREDIENCE, PŘÍLOHA
         
Malá celozrnná bageta
Olivový olej
Chimichuri
Kousek mozzarelly
Sůl, pepř
        
POSTUP
      
Bagetu nakrájíme na plátky. Rozložíme na plech a pokapeme olivovým olejem, poklademe mozzarellou a okořeníme. Pečeme asi na 180 stupňů 5-10 minut.

           

1 komentář:

  1. Moc pěkný Luci. Btw, nějakým nedopatřením mi nepřišla tvoje pdf verze kuchařky ;-) Můžeš mi jí prosím znovu zkusit poslat na husajn@seznam.cz ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat